Kirkens Nødhjelps fasteaksjon

Historiene til årets Fasteaksjon

MESSA MAHSAN HEFY

MESSA MAHSAN HEFY

Messa Mahsan Hefy (3) er sammen med familien sin i flyktningeleiren i Nord-Irak. Familien ønsker å reise tilbake til Sinjar. - Gjennom Gud, må vi aldri slutte å håpe.
10.03.2017
SALUM MASANJA

SALUM MASANJA

Salum Masanja er 68 år, og har vært jordbruker så lenge han kan huske. Da han vokste opp var det flere tre, og enklere å drive jordbruk enn det er i dag. Nå har Salum og landsbyen han bor i starta å plante nye trær, og de håper det kan gjøre avlingene bedre.
15.12.2016
HYGIENE/RETTFERDIGHET

HYGIENE/RETTFERDIGHET

Joyce Kulwa og de andre barna i Ikonda i Tanzania vet godt hva det vil si å være syke. Vannet de drakk var skittent og hygienen slett ikke bra. Nå har de rent vann i nærheten av der de bor. Mange mennesker lever fortsatt i fattigdom. Rent vann er en menneskerett! Derfor er det viktig å si fra til politikere som bestemmer at de må sikre en rettferdig og bærekraftig verden med rent vann til alle.
14.12.2016
WILSON

WILSON

80 kilo med vatn er stabla oppå sykkelen som Wilson forsøker å trille gjennom sanden. Det er god trim, men aller helst skulle 13 år gamle Wilson vore med venene sine og trent noko heilt anna, nemleg fotball.
14.12.2016
FAMILIEN

FAMILIEN

Røde, saftige tomater og en flaske bensin. Den stadige mageknipen som forsvant. Drømmen om et blikktak. Krangling rundt matskåla. Dette er historien om en alenemamma og hennes fem barn.
14.12.2016
MARGARET

MARGARET

Livet var utfordrende allerede før Margaret separerte seg fra mannen. Nå er hun alene om omsorgen for fem barn. Heldigvis får hun hjelp fra sønnen på 18 år, og heldigvis er vann ikke et problem lengre.
15.12.2016
SIMON

SIMON

– Framtidsdrømmen er å kjøpe mine egne kuer, sier Simon Mlewa. Han ser ned på hendene sine, og synes det er litt flaut å fortelle om framtidsdrømmene. Drømmene skiller seg ut fra drømmene en gjennomsnittlig norsk 18-åring har, men så er også Simon sitt liv litt annerledes.
15.12.2016
JAQUELINE

JAQUELINE

Barnehistorie; Jaqueline bor i et land som heter Tanzania. Det er i Afrika. Jaqueline liker veldig godt å gå på skolen. Hun er sju år, og går i andre klasse. Bruk historien om Jaqueline på samlingen etter karnevalsgudstjenesten.
15.12.2016
BRØNNVAKTEN

BRØNNVAKTEN

En dag i uken står Gidamahi Mungo med en nøkkel i hånden og noterer i en bok. Han jobber helt gratis for at landsbyen hans skal ha rent vann. Frivillig innsats er nøkkelen til suksess i kampen om rent vann.
14.12.2016
VICOBA

VICOBA

Kvinnene er ivrige når dei fortel om deira nye prosjekt. I eit solid skrin med tre hengelåser ligg pengane dei håper kan skaffe dei meir arbeid og meir inntekt.
14.12.2016
KLIMAVITNET

KLIMAVITNET

Det er ikke mange trær å se i landsbyen Ikonda i Tanzania. Jordbrukere har lenge brukt mye energi på å fjerne trær for å få plass til flere åkre. Men det de ikke visste var at mangelen på trær også fjerner vannet som skal få åkrene til å blomstre.
14.12.2016