fbpx
Vennligst vent
Vennligst vent...

Forandre. For andre.

Se for deg at du våkner i morgen, og når du skrur på vannet for å pusse tennene kommer det skittent vann ut av krana. Drikker du vannet risikerer du å bli syk, og du får heller ikke vasket deg på hendene. Dette er realiteten for mange mennesker i landene Kirkens Nødhjelp jobber i, og dersom coronaviruset inntreffer kan konsekvensene bli enorme. Pengene vi samler inn til Fasteaksjonen i år, er viktigere enn noen sinne – og DU kan være med å gjøre en forskjell! På denne siden kan du lære alt du trenger om fasteaksjonen og Kirkens Nødhjelps arbeid.

Hvordan klarer Vegard Harm seg en dag uten vann?
Hvor lenge hadde du holdt ut?

Så hvem er det Vegard Harm snakker om når han sier at nesten 800 millioner mennesker ikke har tilgang på rent vann?

Møt Champo og Mary Miyambo fra Zambia. Nå som de har fått tilgang på rent vann får Mary tid til å gå på skole og de slipper å bli syke av å drikke skittent vann. I deres landsby levde de inntil nylig uten tilgang på rent vann, se her:

Fasteaksjonen
– et bidrag mot urettferdighet

Nå er det fastetid, det er de 7 ukene i kirkeåret som kommer før påske. Mange bruker denne tiden på å reflektere over hvordan vi lever livene våre. En viktig del av fastetiden er også å vende blikket utover og se hva man kan gjøre for andre. I en verden full av urettferdighet kan man noen ganger kjenne på mismot og lure på hvordan en kan bidra. Fasteaksjonen er et godt handlingsalternativ, for der kan man både være noe for andre og gi noe til andre. Ved å delta i Fasteaksjonen bidrar du til at verden blir et litt bedre sted!

Kirkens Nødhjelp jobber med klimatilpasset vann, sanitær og hygiene både i langsiktige prosjekter og akutte katastrofer over hele verden. Målet er å sikre mennesker tilgang til rent vann, trygge sanitærforhold og å legge til rette for god hygienepraksis i fattige lokalsamfunn. Midler fra fasteaksjonen går blant annet til dette arbeidet. For bare 250 kroner kan en person få tilgang på rent vann for resten av livet! Det samme koster én kinobillett pluss en dyr brus og noen få biter smågodt fra kiosken.

Har man ikke tilgang på rent vann, drikker man det man har.


Nei, bildet er ikke photoshoppet. I Sao Paulo, Brasil, er urettferdigheten tydelig.

Slik kan DU bidra

Om din menighet skal gjennomføre Fasteaksjonen dør-til-dør med fysisk oppmøte, får du mer informasjon av konfirmantlederen din om dette. Om menigheten skal ha en digital aksjon finner du forslag til hvordan du kan bidra her:

  • Har menigheten du tilhører opprettet en digital innsamling på Facebook? Videresend den til minst fem personer på vennelista di!  Legg gjerne ved en personlig hilsen:

Hei [navn]! I år er jeg konfirmant og vi i kirken skal redde liv sammen med Kirkens Nødhjelp. Men Korona gir oss litt utfordringer med vår vanlige innsamling hvor vi går dør til dør. Dette er min digitale bøsse. Vil du gi en gave for å være med på dette livsviktige arbeidet? For hver person jeg deler med, har jeg banket på en dør med min digitale bøsse. Kan du ikke gi, er det også veldig god hjelp at du bare deler denne videre!
  • Ta en ringerunde til hele slekta og spør om de vil gi et bidrag. Kanskje det er lenge siden du har snakka med bestemor uansett?
  • Send en melding til alle som kommer i konfirmasjonsselskapet ditt. Her er et forslag til tekst:

Hei [navn]! I år er jeg konfirmant og vi i kirken skal redde liv sammen med Kirkens Nødhjelp. en Korona gir oss litt utfordringer med vår vanlige innsamling hvor vi går dør til dør. Derfor lurer jeg på om du vil hjelpe meg! Vil du gi en gave for å være med på dette livsviktige arbeidet? For hver person jeg spør, har jeg banket på en «dør». Kan du ikke gi, er det også veldig god hjelp at du bare oppfordrer andre til å gi!