Lag et fasteforsett

Det du kutter ut i fastetiden kan redde liv og forandre liv

Hvordan har du lyst til å markere fasten? Fastetiden kan være en tid for takknemlighet, refleksjon og solidaritet. Den er en fin anledning til å tenke gjennom hva vi har fått, hva vi forbruker og hva vi kan klare oss uten i noen uker. Kanskje du til og med kan kutte ut noe i fastetiden og dele det du sparer med noen som mangler det meste?

Bli JOMO

Mange nordmenn er redd for å gå glipp av ting eller som det heter "har FOMO" (fear of missing out). I Fastetiden vil vi oppfordre til deg til å være "JOMO" (Joy of missing out). Finn en eller flere ting som du ønsker å legge vekk i fastetiden, som i utgangspunktet kanskje er et forstyrrelsesmoment i hverdagen. Det kan enten være å slutte å ligge med mobilen før du skal legge deg, eller slutte å drikke pepsi max. Uansett hva du velger å legge bort, tror vi at du vil like å være JOMO.

Grønn faste

I rike land spiser de fleste av oss mer kjøtt enn vi trenger. Visste du at kjøttproduksjon er en av de viktigste årsakene til global oppvarming? For hver kilo kjøtt vi spiser, går det med sju kilo soya og mer enn 15.000 liter vann! Til sammenlikning trengs det mindre enn 350 liter vann for å produsere en kilo grønnsaker.

Sett av en eller flere dager i uken til å spise næringsrik og velsmakende vegetarmat! Du kan for eksempel lage retter basert på proteinrike belgfrukter som linser, bønner og kikerter og smaksette med grønnsaker og kryddere. Det finnes også stadig flere soyabaserte alternativer til kjøtt – selv i norske dagligvarebutikker.

Ditt fasteforsett

Nyttårsforsett kan fort vise seg å bli litt for ambisiøse. De knapt sju ukene i fasten kan være en fin mulighet til å kutte ut noe du egentlig vil slutte med – eller bare ta en pause. Sett deg gjerne et fasteforsett sammen med venner eller familie. Enten du kutter ut tobakk, alkohol, godteri, shopping eller sosiale medier i fasten, er det bra for helsen, miljøet eller lommeboken. Om du velger å gi noen av pengene du sparer til et formål du brenner for, kan ditt fasteforsett til og med redde liv og forandre liv! Bra for deg – og verden.

Vann forandrer alt

Fasteaksjonen

En av de mest effektive måtene å feire faste på, er å bli med på Fasteaksjonen. Det er mange måter du kan engasjere deg på. Du kan hjelpe lokalmenigheten din å arrangere aksjon, du kan bære bøsse – eller du kan rett og slett glede en bøssebærer med et smil og et bidrag til bøssa.