Lag et fasteforsett

Det du kutter ut i fastetiden kan redde liv og forandre liv

Hvordan har du lyst til å markere fasten? Fastetiden kan være en tid for takknemlighet, refleksjon, bønn og solidaritet. Den er en fin anledning til å tenke gjennom hva vi har fått, hva vi forbruker og hva vi kan klare oss uten i noen uker. Kanskje du til og med kan kutte ut noe i fastetiden og dele det du sparer med noen som mangler det meste?

Bli JOMO

Mange nordmenn er redd for å gå glipp av ting eller som det heter "har FOMO" (fear of missing out). I Fastetiden vil vi oppfordre til deg til å være "JOMO" (Joy of missing out). Finn en eller flere ting som du ønsker å legge vekk i fastetiden, som i utgangspunktet kanskje er et forstyrrelsesmoment i hverdagen. Det kan enten være å slutte å ligge med mobilen før du skal legge deg, eller slutte å drikke pepsi max. Uansett hva du velger å legge bort, tror vi at du vil like å være JOMO.

Grønn faste

I rike land kjøper vi flyreiser som står for store CO2-utslipp. Å kutte ned på flyreiser er en av de beste måtene vi kan begynne å leve grønnere. Blir du kjørt til aktiviteter? Samkjøring er ikke bare spart miljø, men også spart tid for sjåførene. Og har du ikke så lange avstander, er det å sette av tid til å gå, fremfor å kjøre, ikke bare bra for miljø, men også egen helse.

Mange velger å kutte litt ned på kjøttforbruket, og spise mer fisk og grønt i stedet. Kjøper du ofte flaskevann? Ta vare på flaska, fyll den opp i springen hjemme, og spar miljøet for plast og samtidig sparer du din egen lommebok. Kaster dere mye mat? Mange koser seg med oppvarmet middag fra gårsdagen til lunsj. Ta i bruk et kult handlenett, i stedet for å kjøpe plastpose når du handler.

Ditt fasteforsett

Nyttårsforsett kan fort vise seg å bli litt for ambisiøse. De knapt sju ukene i fasten kan være en fin mulighet til å kutte ut noe du egentlig vil slutte med – eller bare ta en pause. Sett deg gjerne et fasteforsett sammen med venner eller familie. Enten du kutter ut tobakk, alkohol, godteri, shopping eller sosiale medier i fasten, er det bra for helsen, miljøet eller lommeboken. Om du velger å gi noen av pengene du sparer til et formål du brenner for, kan ditt fasteforsett til og med redde liv og forandre liv! Bra for deg – og verden.

Vann forandrer alt

Fasteaksjonen

En av de mest effektive måtene å feire faste på, er å bli med på Fasteaksjonen. Da kan handling og bønn bli ett – vi ber for de som lider og for fred i verden, og gjør noe med det samtidig. Det er mange måter du kan engasjere deg på. Du kan hjelpe lokalmenigheten din å arrangere aksjon, du kan bære bøsse – eller du kan rett og slett glede en bøssebærer med et smil og et bidrag til bøssa.

Vennligst vent...