fbpx
Vennligst vent
Vennligst vent...

Fasteaksjonens helter

Fasteaksjonen er over for i år, og til tross for en krevende og annerledes aksjon i en tid med koronasmitte, har det blitt samlet inn hele 24,5 millioner kroner til Kirkens Nødhjelps livsviktige arbeid. Vi har nå katastroferespons i 18 land, hvor vi bekjemper koronasmitte sammen med våre partnere i felt. For dette arbeidet er fasteaksjonsmidlene avgjørende. 

Digital bøsse

Fordi årets fasteaksjon ble heldigital, måtte norske menigheter over hele landet gå kreativt til verks og tenke nytt. Takket være teknologiske løsninger, ble årets fasteaksjonsbøsse digital i form av innsamlinger på Facebook, i tillegg til Vipps og SMS. Rundt 1000 menigheter opprettet en Facebook-bøsse, og mange steder ble dette en stor suksess. 

Livesendinger og videohilsener 

Mange har i denne perioden brukt mye tid foran diverse skjermer, og flere menigheter har benyttet seg av muligheten til å skape blest rundt den digitale aksjonen. Vi har sett alt fra veddemål via livesendinger til musikkvideoer. På Bømlo skulle det i utgangspunktet settes opp en stor fasteaksjons-konsert, og i stedet for å avlyse helt valgte de å tenke nytt. Resultatet ble en strålende musikkvideo med «We are the world» oversatt til nynorsk, «Me er ei verd»: 

I Sarpsborg dro diakon Ragnhild Stranden ut i byen og syklet fra statue til statue, ettersom folk gav penger og fortalte hvor hun skulle sykle. Det kom jevnlige oppdateringer fra ferden, i form av videosnutter på Facebook. I Søndre Land menighet lagde konfirmantene (toppbildet) en inspirerende video hvor de oppfordret alle til å støtte og dele aksjonen. Videoen kan ses her.

Challenge accepted! 

Noe som har motivert stort til innsamling er utfordringer som har blitt sendt både til og fra konfirmanter. Flere steder i landet har konfirmantene blitt utfordret til å gjøre ulike aktiviteter for å samle inn penger, siden de ikke kunne gå med bøsse. Mange har gjort en fantastisk innsats, hvor de blant annet har bakt, hjulpet naboen, lest, lagd dørskilt, hoppet, trikset med ball, danset, laget påskepakker og hatt konsert hjemme. Det har også blitt arrangert sponsorløp i flere menigheter, deriblant Ås og Fjellhamar. Her kan vi se prest Ingrid Øygard i Kroer og Ås menigheter som er på løpetur for å motivere til fasteaksjonsløp: 

Et annet sprekt påfunn kommer tilfeldigvis fra Ingrids søster i hovedstaden, som er trosopplæringsleder i Ormøy og Bekkelaget kirke. Kristin Øygard lovet at hun skulle barbere halve hodet dersom menigheten fikk inn 80.000 kroner, og hele hodet dersom resultatet kom på over 150.000 kr. Hun slapp bare så vidt unna med å ta halve: 

Tusen takk!

Tusen millioner takk til alle som har stått på under årets fasteaksjon, både kirkelige ansatte, frivillige og konfirmanter – dere er våre helter! Tusen takk også til dere som har puttet penger på den digitale bøssa, og delt aksjonen med venner og bekjente. Det har blitt ekstra tydelig nå at vi må stå sammen for en rettferdig verden, og det har dere alle bidratt til i en krevende tid.