fbpx
Vennligst vent
Vennligst vent...
kr 25.350.536,-
kr 5,- pr. innbygger
Hele landet

 

Koronaviruset: slik jobber vi

DETTE ER EN GLOBAL DUGNAD

En ny type koronavirus ble i desember i fjor oppdaget i byen Wuhan i Kina.  Viruset  fører til luftveisinfeksjon og kan gi alt fra milde symptomer til mer alvorlig sykdom. 11. mars erklærte Verdens helseorganisasjon (WHO) koronautbruddet som en pandemi. Per 20. mars er det påvist koronasmitte i de fleste landene Kirkens Nødhjelp jobber i. 

Akkurat nå ønsker hele verden å beskytte seg og sine mot  koronaviruset, men dessverre er det milliarder av mennesker som mangler de viktigste  verktøyene: såpe og vann.  Kirkens Nødhjelp  har hjulpet mange, men trenger  din støtte for å kunne hjelpe enda flere. 

Regelmessig håndvask er den beste måten å beskytte seg mot  koronaviruset  på, men tall fra Verdens helseorganisasjon og UNICEF viser at bare 60 prosent av verdens befolkning har tilgang på håndvaskfasiliteter i hjemmene sine. Det betyr at rundt tre milliarder mennesker ikke har det som trengs for å vaske hendene sine rene.   

Kirkens Nødhjelp har i mange tiår arbeidet med vann, sanitær og hygiene (WASH) i langsiktige utviklingsprosjekter  og akutte katastrofesituasjoner. Det har gitt resultater. Totalt fikk 1,5 millioner mennesker tilgang på rent vann i 2018. Over 214.000 mennesker fikk tilgang til et trygt toalett, og over en halv million mennesker fikk hygieneopplæring. 

Vi ser at vårt arbeid med vann, sanitær og hygiene bidrar til å redde flere tusen liv.

Dagfinn Høybråten, generalsekretær i Kirkens Nødhjelp.

Les mer om hvordan Kirkens Nødhjelp jobber med koronaviruset her.