Lokalmedia

Hvordan jobbe med lokalmedia

Bruk ressursene som finnes

Kirkens Nødhjelp har skrevet både pressemelding, leserinnlegg og har diverse annonser tilgjengelig til nedlastning. Bruk gjerne disse som de er eller som utgangspunkt for å lage noe nytt. Du finner ressursene her.

 

Samarbeid

Det er alltid mer proft å koordinere presseinnsalg. Snakk med nabosoknet eller andre samarbeidspartnere i regionen. Skal de gjøre noe mer ut av det enn å sende en pressemelding? Er det noe dere kunne funnet på sammen? Kanskje en journalist har lyst til å være med på en temakveld eller noe dere arrangerer sammen? Finnest det en person i soknet som gikk med bøsse for 50, eller kanskje 30 år sidan, og som fremdeles bidrar? Har dere i nærmiljøet flyktninger fra Syria, Kongo, Etiopia, Somalia eller et anna land hvor Kirkens Nødhjelp jobber, som vil være med å gå med bøsser – eller har dere kanskje mulighet til ha eit samarbeid med den lokale moskeen?

TA EN TELEFON

Ta opp røret og ring lokalavisen, eller aller helst en journalist du kjenner. Få journalisten til å skjønne at dette er noe som opptar mange i lokalmiljøet. Du har ingen grunn til å unnskylde deg.

Det kan være lurt å:

  • Gjøre en avtale om at du sender en oppfølgingsmail med mer informasjon.
  • Sender pressemeldingen, eventuelt en lokal versjon av denne, og annen informasjon som kan være interessant for journalisten å dekke.
  •  Ta kontakt rett etter at forrige avis kom ut – for da må alle journalister ha nye ideer på blokka si.

Letter du etter forslag til leserinnlegg, menighetsbladartikkel eller andre gode tips om mediadekning

Klikk her
Vennligst vent...