fbpx
Vennligst vent
Vennligst vent...

Materiell til nedlastning

Fasteaksjonen 2022 – hvordan rigge aksjonen?

Materiell til årets aksjon bestiller du på din menighets sider. Søk opp menigheten i feltet øverst til høyre.

To uker før påske deltar rundt 40.000 frivillige bøssebærere fra 1200 norske menigheter i Kirkens Nødhjelps fasteaksjon. Krigen i Ukraina preger oss alle, og fasteaksjonen er en god mulighet til å bety en forskjell der nøden er størst. Sammen redder vi liv! Kirkens Nødhjelps fasteaksjon handler om å gi vann til de som trenger det mest, enten de er i Malawi, Afghanistan eller Ukraina.   

Vi anbefaler at dere velger en av følgende metoder, der fellesnevneren er at bøssebærerne får en konkret oppgave å gjennomføre sammen:

Dør-til-dør-aksjon

Dør-til-dør-aksjon har ikke utspilt sin rolle, selv om det er lite kontanter i hjemmene, men krever tydelig Vipps-merking på bøsse og Vipps-lapper man har med! Møtet i døra er unikt og verdifullt, hvor man møtes ansikt til ansikt og oppfordrer til å gi en gave til de som trenger det aller mest.

Sponsoraksjon

Alle deltagere får i oppgave å løpe eller gå for håp og rettferdighet, eller ta en sprø challenge som isbading, eller i fellesskap gjennomføre en ringerunde – uansett hva som gjøres er sponsordelen det å sende en melding til venner, familie og nabolag med en utfordring til å sponse seg. Se hvordan det kan gjøres her, video fra prest Ingrid Øygard i Kroer og Ås menigheter.

Digital aksjon

Alle deltagere får i oppgave å sende videre en digital bøsse, eller Vippsnummer. De som har lyktes best har laget digitale sendinger med intervjuer, musikk og underholdning, hvor de har samlet inn på digital bøsse eller med bruk av Vippsnummer.

Ved større event som ringekveld hvor dere skal følge resultatene etter hvert som de tikker inn, anbefaler vi bruk av Spleis eller opprette eget Vippsnummer.

Uansett – velg én måte å mobilisere på og gjør det i fellesskap – barn, ungdom og voksne – hele menigheten, sammen og samtidig! Det er mest motiverende!

Vi har også samlet sammen noen elementer som kan brukes dersom dere for eksempel ønsker å lage en film. De finner dere HER.

Vi anbefaler å holde digitale bøsser gående til fredag 8. april, eller gjerne helt til Påskeaften – her finner dere mer om oppretting av digital bøsse: Facebook eller Spleis

Kirkens Nødhjelp legger til rette for at pengene kan samles inn via:

  • Vipps til 2426
  • Bøsse med tydelig Vipps-klistremerke – dør-til-dør (dersom smittesituasjonen tillater det)
  • Innsamlingsaksjoner på sosiale medier: Facebook og Spleis
  • SMS med kodeord VANN til 2426 (dette trekker 250 kr fra avsender)
  • Betalingsfunksjon på fasteaksjonen.no.

Fremgangsmåte for innrapportering og innbetaling etter aksjonstiden finner dere her.

Har du spørsmål? Se ofte stile spørsmål her.

Kalender

Vi har laget en kalender som minner om de viktigste datoene fremover, samt gir noen enkle tips. Her står dere fritt til å velge selv, samt legge inn mer innhold som passer for dere.

Kreative påfunn

Ved forrige Fasteaksjon var det mange kreative påfunn ute i menighetene. Nedenfor har vi lagt en film fra i fjor som viser noen av disse. Vi har også samlet sammen noen flere kreative påfunn HER, så her kan man la seg inspirere. Vi har også samlet sammen noen elementer som kan brukes dersom dere for eksempel ønsker å lage en film. De finner dere HER.

Etter aksjonen

Etter aksjonen er det viktig at bøssemateriell som er til overs lagres på en sikker og forsvarlig måte til neste års aksjon. Oppbevar låsepinner og bøsseetiketter sikkert og adskilt fra innsamlingsbøsser og lokk.

Dersom bøssene allerede er montert, men man ikke fikk brukt de i år, er det spesielt viktig å lagre de på en sikker måte. For å unngå å måtte demontere de helt, anbefaler vi å fjerne etiketten. Låsepinnen har en holdbarhet på to år.

Har du spørsmål? Se ofte stilte spørsmål her.