fbpx
Vennligst vent
Vennligst vent...

Sammen for klimarettferdighet

Klimaendringene er dønn urettferdige. Verdens fattige har minst ansvar for den globale oppvarmingen, men blir hardest rammet. Sammen kan vi påvirke politikerne til å gjøre mer for klimarettferdighet!

I årene fremover kommer det til å skje stadig verre klimakatastrofer. De verste vil ramme fattige land. Derfor er det så viktig at vi gjør det vi kan for at disse landene blir rustet til å takle tørke, flom, orkaner og andre ekstreme værfenomener. Dette kalles klimatilpasning – land må tilpasse seg klimaendringene som skjer nå, og forberede seg på dem som vil skje i framtiden.

Signer oppropet for at Norge må gi mer penger til håndtering av klimakrisen i fattige land!

Les mer om kampanjen for klimarettferdighet.

Seier etter fjorårets Fasteaksjon!

Under fjorårets Fasteaksjon jobbet vi for at Norge skulle styrke sitt mål om kutt av klimagassutslipp. Vi krevde at Norge måtte kutte minst 53 % innen 2030, og konfirmantene lovde å bidra med egne kutt gjennom å sykle mer, spise mindre kjøtt, fly mindre og så videre. Etter en stor kampanje og mye arbeid lyttet regjeringen endelig til oss, og satte seg et mål som er i tråd med Norges ansvar.

Den 7. februar meldte Norge inn et nytt mål til FN der de lover at Norge skal kutte 50-55 % innen 2030! Dette er svært gode nyheter for den globale klimakampen, men aller mest for verdens fattigste. Det viser at vårt arbeid og ditt engasjement nytter!

Les mer om gjennomslaget fra fjorårets Fasteaksjon her.

Signer kampanjen

Kjære Erna! Fattige mennesker rammes av tørke og vannmangel. Det er urettferdig. Norge må gi mer penger til håndtering av klimakrisen i fattige land.

529 har signert
Kampanje
Slik behandler vi din personopplysninger