Rekrutter bøssebærere

I fasteaksjonen er det et mål at alle skal få mulighet til å gi. Etter at du har fått oversikt over rodene, kan du enkelt beregne hvor mange bøssebærere dere har behov for. Deretter starter rekrutteringen! Her er noen gode tips å ha med seg på veien.

 

Konfirmanter

Legg opp til at bøssebæring er gøy!
Alt blir morsommere når man har det gøy sammen, og det smitter videre på de som skal ut å gå med bøsse. Det kan være en god ide å ha en person eller gruppe som er særlig ansvarlig for å finne på moro og lage god stemning. Kanskje dere har noen i menigheten som er god på å lage film, som kan filme litt underveis og vise frem på aksjonsdagen. Eller kanskje en bakeglad person kan steke vafler på aksjonsdagen så bøssebærerne får en belønning når de vender tilbake fra roden sin? Pizza er også en hit, har vi hørt!

Fokuser på hva konfirmantene bidrar til
Noen motiveres av belønninger, andre motiveres av mening. Hold stødig fokus på fasteaksjonens bidrag til å bedre mennesker livsvilkår. Knytt det gjerne sammen med fastetidens refleksjoner.

Øv på bøssebæringen i forkant
Alle som har gått med bøsse før vet at man noen ganger møter på blide fjes, og andre ganger møter på mindre blide fjes. Gjør konfirmantene godt forberedt på hva de sier i døra og hvordan de takler ulike situasjoner. En god ide er å se på Jonna’s bøssebærerskole på storskjerm.

Jonnasbøsseskole

Konfirmantforeldrene

Gjør det obligatorisk for alle konfirmanter å stille med en voksen og informér foreldrene tidlig om at dette er en del av det å være konfirmantforelder. Når hver konfirmant går med sine foreldre får man dekket dobbelt så mange roder. Mange menigheter har hatt suksess med dette!

Kapellan Kjetil Hauge i Manglerud menighet forteller: «Rent praktisk involverer vi konfirmantforelde ved å legge det inn i semesterplanen. Foreldrene er positive, og det virker som de syntes det er fint å kunne gjøre dette sammen med barna sine – at det blir kvalitetstid sammen.»

En måte å gjøre det på er å oppfordre konfirmantene til å sende en melding til en de ønsker å ha med seg når de skal gå med bøsse. Kanskje de kan spørre mamma eller pappa, en fadder eller noen andre i familien?

 

Rekrutter bøssebærere

Menigheten

Be menighetsrådet og alle ansatte om å stille som bøssebærere sammen med konfirmantene. Det kan være lurt å informere om behovet for bøssebærere i kunngjøringer, kirkekaffen, søndagsskolen og andre arenaer. Legg gjerne et innstikk i salmeboken.

Kirkens Nødhjelp krever ikke voksenfølge eller ID så lenge menigheten kjenner bøssebærerne sine. Vi anbefaler derimot voksenfølge, både for at konfirmanten/bøssebæreren skal få en god opplevelse av sitt første diakonale tjenesteoppdrag, og fordi det er tryggere.

Vennligst vent...