fbpx
Vennligst vent
Vennligst vent...

Materiell til nedlastning

Fasteaksjonen 2021

Årets Fasteaksjon er viktigere enn noensinne

Grunnet koronaviruset ble fjorårets aksjon heldigital. Situasjonen rundt covid-19 er fortsatt ustabil, og vi må derfor planlegge for både dør-til-dør og digital innsamling, slik at vi er best mulig forberedt ut i fra smittesituajsonen i de ulike kommunene når aksjonen nærmer seg. Dette betyr at pengene til årets Fasteaksjon kan samles inn via:

 • Vipps til 2426
 • Dør-til-dør (dersom smittesituasjonen tillater det)
 • Innsamlingsaksjoner på sosiale medier: Facebook og Spleis
 • SMS med kodeord VANN til 2426 (dette trekker 250 kr fra avsender)
 • Betalingsfunksjon på fasteaksjonen.no

Med digitale aksjoner er det rom for litt mer frihet! Dersom dere har kapasitet og lyst, anbefaler vi å holde de digitale bøssene gående til fredag 26. mars, eller gjerne helt til Påskeaften.

Fremgangsmåte for innrapportering og innbetaling etter aksjonstiden finner dere her.

Har du spørsmål? Se ofte stile spørsmål her.

Kalender

Vi har laget en kalender som minner om de viktigste datoene fremover, samt gir noen enkle tips. Her står dere fritt til å velge selv, samt legge inn mer innhold som passer for dere.

Kreative påfunn

Ved forrige fasteaksjon var det mange kreative påfunn ute i menighetene. Vi har samlet sammen noen av de HER, så her kan man la seg inspirere. Vi har også samlet sammen noen elementer som kan brukes dersom dere for eksempel ønsker å lage en film. De finner dere HER.

Etter aksjonen

Etter aksjonen er det viktig at bøssemateriell som er til overs lagres på en sikker og forsvarlig måte til neste års aksjon. Oppbevar låsepinner og bøsseetiketter sikkert og adskilt fra innsamlingsbøsser og lokk.

Dersom bøssene allerede er montert, men man ikke fikk brukt de i år, er det spesielt viktig å lagre de på en sikker måte. For å unngå å måtte demontere de helt, anbefaler vi å fjerne etiketten. Låsepinnen har en holdbarhet på to år.

Tre-trinns-rakett for en vellykket Fasteaksjon

Tiltak 1: Opprett én digital innsamlingsaksjon

 • Vi ønsker at dere oppretter én innsamlingsaksjon, enten på Facebook eller Spleis. Dette blir årets digitale bøsse. Veiledning for hvordan dere oppretter innsamlingsaksjoner på Facebook og Spleis, samt tips og triks for å fylle den digitale bøssen, finner dere HER
 • Beløpet dere samler inn via Facebook kan dere innrapportere på «Bøsse» på menighetens innloggede sider. Når innsamlingsaksjonen er avsluttet på Facebook er det Facebook selv som sørger for at midlene innbetales til Kirkens Nødhjelps konto.
 • Beløpet dere samler inn via Spleis kan dere innrapportere på «Bøsse» på menighetens innloggede side. Når innsamlingsaksjonen er avsluttet på Spleis er det Spleis som sørger for at informasjon om giverne og gavene blir sendt til Kirkens Nødhjelp. Spleis sørger også for at midlene innbetales til Kirkens Nødhjelps konto.
 • Spre informasjon om Vipps og SMS

Tiltak 2: Engasjere konfirmantene i digital undervisning og be dem spre den digital bøssen  

 • Dersom konfirmantene ikke kan møtes for undervisning, kan dere oppfordre konfirmantene til å gjennomføre den alternative konfirmantundervisningen på nett. Vi har laget to versjoner, en kort versjon og en litt lengre versjon. Be gjerne konfirmantene om å sende inn svar på quizen til dere!
 • Dersom smittesituasjonen tilsier at dere ikke kan gå med bøsse dør-til-dør, skal alle konfirmanter “gå med” den digital bøssen i stedet. Da må de dele Facebook innsamlingsaksjonen eller spleisen med venner, familie og bekjente slik at de som ønsker få muligheten til å gi. Dette bør skje via sosiale medier-kanaler, som Facebook, Messenger og Instagram for god synlighet og maksimal spredning.
 • Motiver konfirmantene til å bruke nettverket sitt! Å sende en personlig melding i Messenger sammen med lenke til den digitale bøssen har vist seg å fungere særs godt.
 • Arranger eventuelt en ringerunde eller SMS-runde der hver konfirmant får en liste de skal kontakte.
 • Hvis deres menighet har flere gode idéer til hvordan man kan samle inn penger – kjør på! Men husk at dere trenger kanaler som Facebook og Instagram for å få maksimalt utbytte av den digitale bøssen.

Tiltak 3: Nasjonal innsamlingsaksjon

 • Få så mange som mulig til å dele de nasjonale digitale innsamlingsaksjonene som Kirkens Nødhjelp oppretter på Facebook og Spleis. Dere vil få beskjed når de har blitt opprettet. Da når vi til slutt hele Norge!

Vi jobber fortløpende med å få på plass nye tiltak og ressurser. Dere vil holdes informert via e-poster fra Regionskoordinatorene og Kirkens Nødhjelp sentralt så fort vi har nyheter.

Se nærmere vurderinger fra oss i dette dokumentet:

Har du spørsmål? Se ofte stilte spørsmål her.