fbpx
Vennligst vent
Vennligst vent...

Materiell til nedlastning

Digital Fasteaksjon

Årets Fasteaksjon blir digital og er viktigere enn noensinne

For å hindre spredning av koronasmitte blir årets bøssebæringsaksjon avlyst. Dette betyr at pengene til årets fasteaksjon samles inn digitalt via:

 • Vipps til 2426
 • SMS med kodeord VANN til 2426 (dette trekker 200 kr fra avsender)
 • Betalingsfunksjon på fasteaksjonen.no
 • Sosiale medier, og særlig facebook innsamlingsaksjoner

Fremgangsmåte for innrapportering og innbetaling etter aksjonstiden finner dere her.

Har du spørsmål, finner du ofte stile spørsmål her.

Etter aksjonen

Etter aksjonen er det viktig at bøssemateriell som er til overs lagres på en sikker og forsvarlig måte til neste års aksjon. Oppbevar låsepinner og bøsseetiketter sikkert og adskilt fra innsamlingsbøsser og lokk.

Dersom bøssene allerede er montert, men man ikke fikk brukt de i år, er det spesielt viktig å lagre de på en sikker måte. For å unngå å måtte demontere de helt, anbefaler vi å fjerne etiketten. Låsepinnen har en holdbarhet på 2 år.

Les mer om dette her

Tre-trinns-rakett for en god Fasteaksjon

Tiltak 1: Opprett en digital innsamling

 • Opprett en Facebook innsamlingsaksjon, det vi kaller en digital bøsse! Veiledning for hvordan dere oppretter digital innsamlingsbøsse, samt noen tips, finner dere HER. Beløpet dere samler inn på facebook kan innrapporteres under «Bøsse» på din menighets innloggede sider.
 • Spre informasjon om Vipps og SMS

Tiltak 2: Engasjere konfirmantene i digital undervisning
og be dem spre digital bøsse  

 • Oppfordre konfirmantene til å gjennomføre den alternative konfirmantundervisningen på nett. Vi har laget to versjoner, en kort versjon og en litt lengre versjon. Be gjerne konfirmantene om å sende inn svar på quizen til dere!
 • Så skal alle konfirmanter “gå med” digital bøsse, i likhet med når vi går dør til dør. Da må de dele Facebook innsamlingen til venner, familie og bekjente slik at de får mulighet til å bidra. Dette bør skje via Messenger, da det er mest effektfullt
 • Arranger eventuelt en ringerunde eller SMS-runde der hver konfirmant får en liste de skal kontakte 
 • Hvis deres menighet har flere gode idéer til hvordan å samle inn penger – kjør på. Men husk at dere trenger bruke Facebook-innsamlingen med personlig melding i Messenger for å få max spredning av budskapet.

Tiltak 3: Nasjonal innsamlingsaksjon

 • Få så mange som mulig til å spre den nasjonale innsamlingsaksjonen på Facebook når den blir annonsert
  (vi sier ifra til dere). Da når vi til slutt hele Norge! 

Vi jobber fortløpende med å få på plass nye tiltak og ressurser. Dere vil holdes informert via e-poster fra Regionskoordinatorene og Kirkens Nødhjelp sentralt så fort vi har nyheter.

Se nærmere vurderinger fra oss i dette dokumentet:

Har du spørsmål, finner du ofte stile spørsmål her.