fbpx
Vennligst vent
Vennligst vent...

Materiell til nedlastning

Konfirmantundervisning

bossebaerere

Konfirmantundervisning
og et digitalt alternativ

Er du så heldig at du kan møte konfirmantene ansikt til ansikt, finner du hovedpresentasjonen HER. Bruk gjerne presentasjonen sammen med filmene som du finner HER. Hovedpresentasjonen kan du bruke til å forme din egen undervisning om fasteaksjonen til konfirmantene. Det er selvfølgelig også mulig å gjøre dette med konfirmantene via Teams/Zoom.

Trenger du et alternativt, digitalt opplegg, finner du dette nedenfor. Der finner du også informasjon om påvirkningskampanjen, Hinder for rettferdighet og brettspillet «Stopp klimakrisen».

Det digitale undervisningsopplegget finner du HER. Vi anbefaler at man går i dialog med konfirmantene som skal ha digital undervisning og bidrar med å sette rammen for hva de skal lære om.

Challenge

Vi har laget en «challenge» som dere kan gjøre sammen med konfirmantene. Den kan filmes og deles både av konfirmanter og menigheter i kanaler som TikTok, Snapchat, Instagram og Facebook. Opplegget finner dere HER

Politisk kampanje

Verden er riv ruskende urettferdig. De som har bidratt minst til klimaendringene, opplever de verste konsekvensene. Vi kan ikke endre på skaden som er skjedd, men vi kan gjøre noe for å skape en mer rettferdig framtid.

HER kan du lese mer om årets politiske kampanje.

Hinder for rettferdighet

1% av verdens befolkning kontrollerer 50% av verdens ressurser. Av 100 i en gruppe eier altså en person like mye som de andre 99 til sammen. De fleste i Norge hører med til denne rike delen av verden. Toppledere til verdens fem største klesmerker tjente mer på fire dager enn de som lager klær i Bangladesh tjente i løpet av ett år.
En ting er å høre tall som beskriver urettferdigheten – noe annet er å kjenne litt av dette på kroppen. Det er det som er hensikten med dette opplegget: Hinder for rettferdighet. Alle aktivitetene illustrerer urettferdighet på ulike måter.

Brettspill:

«Stopp klimakrisen»

Dette er et samarbeidsspill 
for å skape engasjement for 
klimaet. Print ut vedleggene 
til høyre og skaff en terning. 
Det er alt du trenger.  

Spillet passer for
3-5 personer. I en større 
konfirmantgruppe, kan man dele inn i flere spillgrupper.
Det tar 30-60 minutter 
(dette kan justeres).