fbpx
Vennligst vent
Vennligst vent...

Materiell til nedlastning

For menigheten

På denne siden vil du finne det meste som trengs til å kunne gjennomføre en god fasteaksjon i menigheten, enten det er gudstjenester, konfirmantsamlinger eller ved andre anledninger.

Regnbuebønn

Regnbuebønn er et opplegg Kirkens Nødhjelp har utviklet til bruk i fastetiden. Hver uke kan dere tenne ett nytt lys, lese en bønn, synge et vers av fastesangen og lese en historie. Ved fastetidens slutt lyser hele regnbuen, et tegn på håp og at en ny begynnelse alltid er mulig.

Klikk her for å komme til Regnbuebønn-opplegget. Her finner du også materiell som regnbuekalender og fastesangen til nedlasting.

regnbuebønnplakat med lys

Liturgiske byggeklosser og tekstrefleksjoner

I fastetiden ønsker mange menigheter å markere at de hører til i et globalt fellesskap. Vi har samlet bønner og liturgiske ledd fra ulike himmelstrøk og tradisjoner til bruk i gudstjenester og samlinger i fastetiden. Dersom dere vil kan dere også bruke tekstrefleksjonene skrevet av generalsekretær Dagfinn Høybråten og styreleder Kjetil Aano.

Last ned materiell her:

Musikk i faste

Vi tror at det er ingenting som rører sjelen som musikk. Det er ingenting som forkynner så sterkt om håp, savn, lengsel, fred og glede som salmer og sanger. Musikken har en sprengkraft i seg som er helt unik. Samtidig er den universell. Musikken kjenner ingen landegrenser, eller språkbarrierer.

Nedenfor finner du alt du trenger til en konsert i fastetiden.

Karnevalgudstjeneste

I mange menigheter er det en tradisjon for en markering «Fra fest til faste» der man samles til et karneval som så går over i en enkel gudstjeneste. En slik samlig kan legges til askeonsdag eller en annen dag der menigheten er samlet.

Last ned instruks til karnevalgudstjeneste her:

Salmebokinnstikk

Salmebokinnstikket kan brukes i menigheten for å rekruttere bøssebærere.