fbpx
Vennligst vent
Vennligst vent...

Folk i fattige land må få hjelp til å ruste seg mot klimaendringene!

De som har bidratt minst til klimaendringene, opplever de verste konsekvensene. Vi kan ikke endre på skaden som er skjedd, men vi kan gjøre noe for å skape en mer rettferdig framtid.

Brønner og vannpumper er eksempler på klimatilpasning som vil gjøre mennesker mindre sårbare når 
katastrofene inntreffer. Rent vann er det aller viktigste for at folk skal overleve og holde seg friske. Hvis vannet forsvinner på grunn av tørke, eller blir forurenset av flom, trenger folk brønner og vannpumper for å få tilgang på livsviktig rent og trygt vann.  

Norge gir alt for lite penger til klimatilpasning 

I rapporten Norway’s Fair Share, gitt ut av Kirkens Nødhjelp, har forskere regnet seg fram til hvor mye Norge bør gi i støtte til klimatilpasning i fattige land. Forskerne har tatt utgangspunkt i hvilket ansvar Norge har for klimaendringene, det vil si klimagassene vi har sluppet ut, og vår økonomiske kapasitet. Konklusjonen er at Norge bør gi 15 milliarder kr. årlig til klimatilpasning i fattige land.

I statsbudsjettet for 2020 gir Norge 500 millioner kr. til klimatilpasning i fattige land. Det vil si bare 3 prosent av det som er vårt rettferdige ansvar. Når vi har vært med på å skape klimakrisen, bør vi også bidra til å håndtere den. Det er ikke rettferdig at fattige land i stor grad må sitte med regningen alene.

Kirkens Nødhjelp og Changemaker krever at Norge gir mer penger til håndtering av klimakrisen i fattige land.

Signer underskriftskampanjen!