fbpx
Vennligst vent
Vennligst vent...

OPPSKRIFTEN PÅ EN GOD FASTEAKSJON!

1. START TIDLIG

Begynn i god tid med å danne en fasteaksjonsgruppe som kan jobbe sammen med deg. Inviter med folk fra menigheten, tidligere konfirmanter og konfirmantforeldre som kan bidra med stort og smått. Tenk på hvilke ressurser personer i menigheter har som kunne vært nyttig å ha med i en aksjonsgruppe. Finn et samlingspunkt hvor dere kan møtes jevnlig for å diskutere forventninger, delegere ansvar mellom dere og sette noen mål. Er dette året hvor dere skal dekke hele rode kartet eller kanskje sette ny innsamlingsrekord? Eller kanskje slå nabomenigheten? Litt konkurranse gjør det mer moro.

2. FORDEL ARBEIDSOPPGAVER

Ved å fordele oppgavene imellom en gruppe vil det bli enklere for aksjonslederen å få oversikt over alt som må gjøres og å få hjelp. Det kreves jo tross alt en del ressurser å lage en fasteaksjon. Vi har laget en sjekkliste, som kan lastes ned, med oversikt over typiske oppgaver.

Her er noen eksempler på oppgaver:

3. HA DET GØY!

bossebaerere

Alt blir morsommere når man har det gøy sammen, og det smitter videre på de som skal ut å gå med bøssene. Det kan være en god ide å ha en person eller gruppe som er særlig ansvarlig for å finne på noe moro og lage god stemning. Kanskje dere har noen i menigheten som er god på å lage film, som kan filme litt underveis og vise frem på aksjonsdagen. Eller kanskje noen kan steke vafler på aksjonsdagen så bøssebærerne får en belønning når de vender tilbake fra roden sin?

Pizza er også en hit, har vi hørt!