Slik lager du en god fasteaksjon

1. Start tidlig

Begynn i god tid med å danne en fasteaksjonsgruppe som kan jobbe sammen med deg. Inviter med folk fra menigheten, tidligere konfirmanter og konfimantforeldre som kan bidra med stort og smått. Tenk på hvilke ressurser personer i menigheter har som kunne vært nyttig å ha med i en aksjonsgruppe. Finn et samlingspunkt hvor dere kan kan møtes jevnlig for å diskutere forventninger, delegere ansvar mellom dere og sette noen mål. Er dette året hvor dere skal dekke hele rodekartet eller kanskje sette ny innsamlingsrekord? Eller kanskje slå nabomenigheten? Litt konkurranse gjør det mer moro.

2. Fordel arbeidsoppgaver

Ved å fordele oppgavene i mellom en gruppe vil det bli enkelere for aksjonslederen å få oversikt over alt som må gjøres og å få hjelp. Det kreves jo tross alt litt ressurser å lage en fasteaksjon. Vi har laget en sjekkliste, som kan lastes ned, med oversikt over typiske oppgaver. Her er noen eksempler på oppgaver:

  • Engasjere menigheten og konfirmantene og rekruttere bøssebærere.
  • Bestille materiell
  • Få synlighet i menighetsblad, sosiale medier og lokalpresse
  • Gjøre klar bøssene og dele ut på aksjonsdagen
  • Innsamlings- og rapporteringsansvarlig
  • Oppdatere rodekart

Last ned sjekklisten her

Last ned

3. Ha det gøy!

Alt blir morsommere når man har det gøy sammen, og det smitter videre på de som skal ut å gå med bøsse. Det kan være en god ide å ha en person eller gruppe som er særlig ansvarlig for å finne på moro og lage god stemning. Kanskje dere har noen i menigheten som er god på å lage film, som kan filme litt underveis og vise frem på aksjonsdagen. Eller kanskje en bakeglad person kan steke vafler på aksjonsdagen så bøssebærerne får en belønning når de vender tilbake fra roden sin? Pizza er også en hit, har vi hørt!

Vennligst vent...