Gi et liv med vann

For årets aksjon har vi besøkt et av Kirkens Nødhjelps prosjekter i Somalia. Brønnene til Kirkens Nødhjelp gir rent vann til over 25.000 i Puntland. Her er nomadebefolkningen særlig hardt rammet av klimaendringene, tørken har tatt fra dem livsgrunnlaget og tvunget stadig flere på flukt. For Hawo, Halimo og Farah er ikke dette noe som kan skje en gang i framtiden, de lever med dette nå.

Gi en gave til Fasteaksjonen

Du kan fortsatt donere!

Gi et liv med rent vann!

Rent vann redder liv. Rent vann forandrer liv. Sammen forandrer vi verden, ett liv om gangen.

Kirkens Nødhjelps arbeid med vann

Sammen hjelper vi mennesker over hele verden.

Les mer om vårt arbeid med vann og hva pengene brukes til

BLI MED INN I FLYKTNINGLEIREN

Hawo, Halimo og Farah bor i flyktningleiren Jilab 3, i Puntland i Somalia.  Her har det kommet tusenvis av internt fordrevne flyktninger som følge av klimaendringer. Siden leiren ligger på en åpen slette er det konstant sterk vind. Vinden drar med seg søppel, som det er mye av, og gjør at sand flyr igjennom luften. Leiren ligger 20 minutters gåtur fra nærmeste by, Garowe.

BLI MED INN I FLYKTNINGLEIREN

OM KIRKENS NØDHJELP

I 1947 strakte norske menigheter ut en hjelpende hånd til Tysklands sivile ofre. Slik ble Kirkens Nødhjelp født. Nøden kjenner fortsatt ingen grenser, vi møter den med grenseløs nestekjærlighet. I dag jobber vi i mer enn 30 land: Les mer om Kirkens Nødhjelps internasjonale arbeid.

Redde liv – her og nå

En katastrofe rammer alltid de fattigste hardest. For lite vann og forurenset vann tar ofte flest liv. Derfor er Kirkens Nødhjelp først på plass med blant annet rent vann. Sammen redder vi liv og beskytter de mest sårbare.

Forandre liv – langsiktig

Å være fattig er å mangle muligheter. Der utfordringene er, finnes også ofte de beste løsningene. Varig tilgang på rent vann er én av dem. Sammen hjelper vi mennesker å finne sin egen vei ut av fattigdommen.

Forandre verden – varige endringer

Fattigdom er urettferdighet. Det er nok rent vann og mat til alle, men spillereglene gjør de rikeste rikere og de fattigste fattigere. Sammen kan vi gi de stemmeløse en stemme der beslutningene tas.

Derfor har Fasteaksjonen også alltid en kampanje, hvor ungdom kan engasjere seg og skape en varig endring.

Maryam

-Jeg kan drikke så mye vann jeg bare orker og akkurat når jeg vil. Jeg vet at mange ikke kan det når det er så tørt i landet vårt. Jeg vet at vi er veldig heldige, sier 10 år gamle Maryam fra landsbyen Awr-ulus i Puntland, en av de aller hardest rammede regionene i tørkerammede Somalia.

Vennligst vent...