fbpx
Vennligst vent
Vennligst vent...

Sammen gjør vi en forskjell

Kirkens Nødhjelp arbeider med vann, sanitær og hygiene (WASH) i langsiktige utviklingsprosjekter og akutte katastrofesituasjoner over hele verden. Målet er å sikre menneskers tilgang til rent vann, trygge sanitærforhold og å legge til rette for god hygienepraksis i fattige og marginaliserte lokalsamfunn. I tillegg jobber vi med å bedre forvaltningen av vannressurser. Midler fra fasteaksjonen går blant annet til dette arbeidet.

Innsats gir resultater

I 2018 har vi, sammen med lokale partnere, sikret tilgang til rent vann for 1,5 millioner mennesker. Ved å sikre tilgang til WASH-fasiliteter bidrar vi  med å gi tilgang til grunnleggende rettigheter. For eksempel er det i hovedsak kvinner og jenter, gjerne i skolealder, som har ansvar for å hente vann til familien. Mange jenter dropper av denne grunn ut av skolen fordi de må gå i timesvis hver dag for å hente vann.

Manglende tilgang til trygt vann utsetter også mennesker, spesielt barn og mennesker med svekkede immunsystemer, for overførbare sykdommer som diarré og tyfoidfeber. Dette er ofte et spørsmål om liv eller død. I dag forårsaker uhygieniske forhold 1.8 millioner barns dødsfall på grunn av diarré og andre vannrelaterte sykdommer.

Vårt arbeid i Etiopia

Kirkens Nødhjelp har vært tilstede i Etiopia siden 1974, og arbeider med viktige interessenter som fellesskapledere og sivilsamfunnsorganisasjoner, relevante statlige kontorer på alle nivåer, og trosbaserte og sekulære frivillige organisasjoner. Vi hjelper våre lokale partnere gjennom kapasitetsbygging i administrative roller og på programnivå. Kirkens Nødhjelp har en lang historie med å reagere på humanitære kriser i Etiopia sammen med ACT Alliance-søsterorganisasjoner og lokale trosbaserte organisasjoner.

Møt sjefen

Ebba Tafese er sjefen for Vann, sanitær og hygiene-programmet til Kirkens Nødhjelp i Etiopia. Han har jobbet i Kirkens Nødhjelp i seks år nå. I filmen nedenfor kan du få et innblikk i Tafeses hverdag.