fbpx
Vennligst vent
Vennligst vent...

Materiell til nedlastning

Historier

Her finner du historiene og hovedpersonene for Fasteaksjonen 2020. Årets historier er hentet fra Kirkens Nødhjelps arbeid i Etiopia.

Kila henter vann
Kila henter vann

Løpejenta Kila

10 år gamle Kila Hirpo bor i en frodig del av landsbyen Beseko, cirka fem timer sør for hovedstaden. Mangler de vann på gården, er det ti år gamle Kila som ordner opp. Hvis hun ikke er ute og løper.

Bate henter vann

Vannet fikk Bate tilbake på skolebenken 

Bate er 14 år og bor i Beseko. Her bor det 8000 mennesker. Men det kunne vært færre. For noen år siden begynte nemlig folk å flykte. De ble rett og slett syke av vannet.

Tamra, partner i Shashamane. Plast blir samlet inn og brukt til spirekasser

– Jeg har fått troen på at vi unge kan forandre verden 

Ungdommene var lei av å vasse i plast, og har tatt for seg både besteforeldre og foreldre. Nå har mange fått øynene opp for klimaprosjektet.   

Genet Aliy. Landsbyen Beseko

– Jeg elsker å drikke vann 

Genet er en aktiv jente, som hele tiden er på farten. Da er det godt å slukke tørsten med rent vann.  

Bate Gemedo og KNs Ebba Tafese i Beseko Ilala i Etiopia.

En klippe i felt 

Når Ebba Tafese besøker landsbyene hvor Kirkens Nødhjelp jobber med vann, kommer folk strømmende til for å gi han en «high five». For det er ikke bare prosjektene han har kontroll på, han er også på hils med de fleste.  

Prest og munk Abraham Mekonnen i Mengesha-kirkeskogen utenfor Addis Abeba lærer befolkningen viktigheten av å bevare skogene. Foto: Hilina Abebe

Skogene som ble borte

Kan du se for deg et liv uten trær og fuglekvitter med kun knusktørr bakke og støv? Klimaet truer planeten vår, men i Etiopia spirer et stort håp.

På reise: Her er Gunn Elisabeth Edvartsen og Marianne Raadahl Sletten på prosjektbesøk i Etiopia.

Klare for å inspirere og inkludere

En uke i Etiopia har flyttet grenser og fått frem både latter og tårer hos Gunn Elisabeth Edvartsen og Marianne Raadahl Sletten i Sarpsborg. Nå håper de at det de har sett, hørt, følt og luktet kan være til stor inspirasjon for andre i Fasteaksjonen.