fbpx
Vennligst vent
Vennligst vent...

Materiell til nedlastning

Historier

Her finner du historiene og hovedpersonene for Fasteaksjonen 2021.
I årets aksjon besøker vi landsbyen Kasalaulo i Zambia, hvor Kirkens Nødhjelp bygget en brønn i 2018. De positive effektene av brønnen er mange, og vi vil bli bedre kjent med dette gjennom Susan, Champo og Japhet.

Susan med to av barna

Susan måtte drikke vannet hun vasket klær i

For seksbarnsmoren Susan Miyambo (35) var rent vann kun en fjern drøm. Alt vannet hun trengte til mat, drikke og klesvask måtte hun hente i en skitten elv.

Champo henter vann

Vannjenta

Fem år gamle Champo Miyambo elsker vann, derfor passer det henne perfekt at hun bare kan gå noen meter bort til brønnen. Slik har det ikke alltid vært.

Japhet er glad han nå kan bruke tid på å tegne

Landsbyens unge forbilde 

Selv om Japhet Muleba er på skolen fra morgen til langt på kveld, ligger han ikke på latsiden. Med papir og blyant motiverer han landsbyens unge til å samarbeide om en lysere fremtid.  

Malingunde Landsby som står i fare for å bli overtatt av gruveselskaper.

Viser muskler mot gruvedrift

Når store gruveselskap dundrer på for å tjene penger på naturressurser, er det ofte på bekostning av dem som bor der. Da er det viktig å ha rettighetene sine på stell.

Bate Gemedo og KNs Ebba Tafese i Beseko Ilala i Etiopia.

En klippe i felt 

Når Ebba Tafese besøker landsbyene hvor Kirkens Nødhjelp jobber med vann, kommer folk strømmende til for å gi han en «high five». For det er ikke bare prosjektene han har kontroll på, han er også på hils med de fleste.  

Prest og munk Abraham Mekonnen i Mengesha-kirkeskogen utenfor Addis Abeba lærer befolkningen viktigheten av å bevare skogene. Foto: Hilina Abebe

Skogene som ble borte

Kan du se for deg et liv uten trær og fuglekvitter med kun knusktørr bakke og støv? Klimaet truer planeten vår, men i Etiopia spirer et stort håp.