Årets SoMe-utfordring til konfirmantene – Fasteaksjonen Hopp til innhold
Forsiden > Årets SoMe-utfordring til konfirmantene

Årets SoMe-utfordring til konfirmantene

Hurra for engasjerte og fremoverlente konfirmanter! Ingenting er kjekkere en konfirmanter som ønsker å bidra med det lille ekstra. Her kommer en utfordring til konfirmanter som syns det er gøy å lage innhold!

Vi i Kirkens Nødhjelp lurer på følgende:

  • Hvorfor er du bøssebærer? 
  • Hva ville du gjort om det plutselig ikke var vann i springen?

Vi tenker særlig at den siste utfordringen gir stort spillerom for kreativitet og kan løses på flere gøyale måter. For inspirasjon anbefaler vi å vise konfirmantene filmen med Vegard Harm.

Det er helt frivillig og opp til konfirmantene selv om de ønsker å dele innholdet de produserer på sosiale medier. Nylig opprettet vi en Tiktok-profil som konfirmantene kan tagge oss i hvis de ønsker det. Brukernavn: @kirkensnodhjelp

Dersom konfirmantene ønsker å dele innholdet i sosiale medier er det flott om de bruker hashtags. På den måten kan vi finne igjen innholdet og videredele det i våre egne kanaler. Dette vil bidra til større synlighet og engasjement på postene. Hashtaggene vi anbefaler å bruke er #fasteaksjonen og #kirkensnodhjelp. Dette gjelder alle plattformer på sosiale medier. 

Det er også veldig kult hvis konfirmantene vil lage «backstage/behind the scenes»-innhold og tagger oss i det. Backstage-innhold kan for eksempel være ulike aktiviteter som dere finner på sammen (sponsorløp, kakesalg, basar osv.) eller forberedelser til selve bøssebæringen på aksjonsdagen. På den måten bygger vi synlighet ikke bare på aksjonsdagene, men også i ukene frem mot aksjonsdagene. 

I fjor hadde vi et betalt samarbeid sammen med profiler i influencerbyrået Team Tomorrow. Vi gjentar suksessen fra i fjor og skal i år samarbeide med følgende profiler: Kristoffer Tvilde, Sandra Lyng Haugen, Vibeke Klementsen, Linda Stuhaug, Maria Clausen og Nina Stuberg. Profilene kommer til å produsere innhold som vinkles på «Håp i en dråpe vann»-tematikken og vil begynne å publisere innhold fra og med 15.mars. Det er godt mulig at årets konfirmanter har hørt om noen av dem og syns det er gøy å følge med på det de produserer til fasteaksjonen.

Har dere spørsmål om dette temaet er det bare å ta kontakt med Karoline, vår digitale rådgiver. Hennes e-postadresse er: karoline.mehammer@nca.no Hils til konfirmantene og si at vi heier på dem! Tusen takk for at dere bidrar i årets fasteaksjon ❤