fbpx
Vennligst vent
Vennligst vent...

Materiell til nedlastning

Historier

Tiyankhulenji Richard fra Malawi

Tøff fremtid for Tiya (14)

Drømmen om utdanning og legestudier brast for fjorten år gamle Tiyankhulenji Richard. Familien hennes har ikke lenger råd til skolebøker, uniform eller eksamensavgift.

Tenner håp: Takondwa Phanga er agronom og bruker yrket sitt til å få bønder i Malawi ut av fattigdom..

Helt i felt 

Alt Takondwa Phanga (26) tar i spirer og gror, og det går gjetord om den flinke agronomen i mils omkrets. Selv har han bare et mål og det er å dele raust med kunnskapen sin, slik at småbønder kan komme seg ut av fattigdom og sult.  

Pangstart for Alefa

Alefa Thomson (5) har oddsen mot seg i et av verdens fattigste land, men hun har fått en start som gir henne flere fordeler.

Happys håp for klima

Happy Mtambo (26) blir mer og mer opprørt over det som skjer i nærområdet hans og globalt. Søppelbergene vokser, samtidig trærne forsvinner. Nå bruker han all ledig tid til å kjempe for jordkloden.

Satset alt på meloner

Owen Mkandawire var en fattig bonde som ikke fikk nok kjøpere til grønnsakene sine. Da fikk han ideen til et bondesamarbeid, som har endret livet til flere bønder i distriktet hans.

Vanndråpen som kan forandre alt

En pakke med en slange, noen gode frø og litt gjødsel har endret flere tusen liv i Malawi. Interessen for å investere rundt 100 kroner i en ny fremtid, bare øker og øker.