Hopp til innhold
Forsiden > Materiell > For menighetene > For barna

For barna

Barn er opptatt av rettferdighet – og de liker å bli involvert og få muligheten til å gjøre en forskjell. Her er tips til hvordan de kan engasjeres i fasteaksjonen.

Teksten Kraft til å bære i turkis på lilla bakgrunn med jordklode i høyre hjørne

Kraft til å bære

Bli kjent med vår splitter nye ressurs. Kraft til å bære inneholder byggeklosser til musikal, konsert, trosopplæring og gudstjeneste. Sanger fra Kraft til å bære kan fremføres som en del av en solidaritetskonsert eller i en kick-off før fasteaksjonen. Opplegget knytter kirke, diakoni og bærekraftsmål sammen. Les mer og finn aktiviteter barn kan engasjeres i her.

Superhelt i fastetiden

Barn er opptatte av urettferdighet både i det nære og i den store verden. Alle barn som har lyst til å gjøre verden mer rettferdig kan være superhelter. Superhelt i fastetiden består av 3 hefter. I 2024 brukes hefte nr. 3 som handler om superheltene Jacob og Thea. Heftene inneholder en fortelling og aktivitet for hver uke i fastetiden. Målgruppen er barn fra seks til ni år, men det kan også brukes for andre aldersgrupper. TIPS! Bruk superheltheftet som avslutning/andakt for barnegruppen/koret som møtes ukentlig i menigheten.

Superhelt-illustrasjoner

Illustrasjonene fra Superhelthefte kan lastes ned via lenkene under.

Agent for rettferdighet

Dersom dere allerede har brukt Superheltheftet, eller ønsker mer opplegg, har vi også det vi kaller for Agent for rettferdighet. Kirkens Nødhjelp har i samarbeid med IKO utviklet denne trosopplæringsressursen med fokus på skaperverk, bærekraft og internasjonal solidaritet i fastetiden. 

Barna inspireres med sang, fortelling, symbolhandlinger, formingsaktiviteter og får utdelt et ”klippekort” med ruter for klipp for ulike aktiviteter/solidaritetshandlinger. Blant annet utfordres de til å være med på Kirkens Nødhjelps fasteaksjon sammen med en voksen. 

Sang i fastetiden

Os menighet har skrevet sangen «Sammen», en flott melodi som kan synges i kor eller av solist, og de har også laget en dans til den. Se her for noter og mer informasjon.