Påvirkningskampanje – Fasteaksjonen Hopp til innhold
Forsiden > Påvirkningskampanje

Påvirkningskampanje

Verdens Beste Nyheter er en informasjonskampanje som løfter frem fremskritt og utvikling på verdens utfordringer. Vi har laget en veileder i tre deler som inneholder aktiviteter for fasteaksjonen 2023 som kan tas i bruk i menigheten.

1. Lær om Verdens Beste Nyheter

  • VBN er en del av hovedpresentasjonen, som du finner ved å trykke på knappen nedenfor. Vi håper du vil ta dette med, både til konfirmanter og til resten av menigheten.
  • Oppfordre menigheten til å følge Verdens Beste Nyheter i sosiale medier (Facebook og Instagram) og å lese gode nyheter på nettsiden verdensbestenyheter.no. Be de gjerne om å like og dele de gode nyhetene med venner og familie.

2. Bruk Verdens Beste Nyheter i menigheten

Her har du ulike tips til hvordan du kan bruke VBN i din menighet for å få et enda større fokus på at det finnes håp:

  • Gi i oppgave til grupper på 2-3 personer å plukke ut en god nyhet som de presenterer under kunngjøringen i gudstjenesten. Denne nyheten skal presenteres med maks 5-6 setninger.
  • Gi i oppgave å lage en post til gudstjenestens bønnevandring. Dette kan for eksempel være i plakat med kort info, bilde/illustrasjon som belyser temaet og muligheten til å tenne lys.
  • Gi i oppgave til konfirmantene eller andre i menigheten om å presentere gode nyheter for hverandre. Her kan man for eksempel plukke ut og lage en nyhetssak til menighetsbladet eller menighetens sosiale medier.
  • Gi i oppgave å forberede og presentere en nyhet på kirkekaffen eller seniortreffet.
  • Hvis dere vil vite og lære mer om VBN kan dere ta en titt på dette undervisningsopplegget.

3. Del ut aviser på Verdens Beste Nyheters kampanjedag

Èn dag i året deler frivillige rundt om i hele Norge ut papirutgaven av avisen Verdens Beste Nyheter, i år er dagen 11. mai. Hvis kampanjedagen ikke passer, står du fritt til å velge en annen dag – helst i nærheten av 11. mai. Avisene får du tilsendt i posten i god tid før den 11. mai. Vi gjør dette for å spre konstruktive, gode nyheter fra hele verden til folk i Norge, og på den måten vise at det nytter å engasjere seg for en bedre verden.

Påmeldingsfrist for å dele ut aviser er 10. april 2023

For å forberede gruppen til å dele ut aviser vil vi anbefale deg å holde dette foredraget om hva Verdens Beste Nyheter er, slik at de er godt forberedt før de skal dele ut aviser.

Hvordan:

Bestill aviser til utdeling i din menighet ved å fylle ut dette skjemaet innen 10. april.

  • Del ut aviser til alle som vil være med på å spre gode nyheter. Del de i grupper på 2-3 personer som går rundt i deres nærmeste tettsted/by. Avisene kan deles ut utenfor kirken, butikker, på torg, bibliotek, ved buss- og togstasjoner, i gågater eller andre steder hvor det er folk.
  • Oppfordre også gjerne konfirmantene til å dele ut aviser til familien sin, venner og på skolen sin. De kan for eksempel ta med en bunke til hver av kontaktlærerne på skolen sin, eller legge noen eksemplarer av avisa på skolebiblioteket (husk å spørre om lov).

Har du noen spørsmål om Verdens Beste Nyheter, hvordan du kan bruke kampanjen inn mot din menighet eller hvordan du kan engasjere konfirmantene i dette prosjektet? Ikke nøl med å sende en e-post til vbn@changemaker.no

Fire jenter smiler mot kamera med Verdens Beste Nyheter sin avis i hånden.