fbpx
Vennligst vent
Vennligst vent...

Materiell til nedlastning

Digital innsamling

Innsamlingsaksjoner på Facebook er noe vi kommer til å se mer og mer til, og det er allerede et populært verktøy for organisasjoner. Vi har lagt til rette for at din menighet kan ta i bruk dette verktøyet i fasteaksjonen.

På denne siden finner du følgende informasjon:
1. Veledning til hvordan du oppretter en innsamlingsaksjon. Det er enkelt!
2. Gode råd for å optimalisere facebook-aksjonen.
3. Hvordan du redigerer en innsamlingsaksjon, for å forlenge den eller øke beløpet.

Viktig: Beløpet dere samler inn via Facebook kan dere innrapportere på «Bøsse» på menighetens innloggede sider. I etterkant av at innsamlingen på Facebook er avsluttet er det Facebook som sørger for at midlene innbetales til Kirkens Nødhjelps konto.

Har du spørsmål, finner du ofte stile spørsmål her.

1. Veiledning til å lage en digital innsamlingsaksjon på Facebook

Viktig: en innsamlingsaksjon på Facebook kan ikke opprettes fra en menighetsside. Man må bruke en privat profil og heller presisere i tittelen at dette er menighetens aksjon. Se hvordan under.


1. Åpne facebook.com

2. I menyen til venstre under overskriften «Utforsk» trykk på «Innsamlingsaksjoner» 

3. Trykk på knappen «Velg ideell organisasjon»

4. Skriv inn Kirkens Nødhjelp og velg organisasjonen fra listen som dukker opp

5. I neste felt setter du et økonomisk mål for innsamlingen. Dette kan senere justeres. Vi anbefaler å starte med et mindre beløp, f.eks. 5000 kr, og deretter øke hvis innsamlingen engasjerer. 

6. Deretter setter du dato 31.03.2020. Dette er datoen innsamlingen avsluttes. (Samtidig er det mulig å forlenge perioden om dere ønsker, og har kapasitet i en krevende tid.)

7. Trykk neste

8. Skriv inn din menighets navn istedenfor ditt private navn.
Eks «Tonsen Menighet sin innsamlingsaksjon for  Kirkens Nødhjelp». 

9. Legg gjerne inn en egen tekst, eller bruk denne standardteksten: 

Alternativ 1: Hver dag henter Kila vann ved vannstasjonen. Vannet kommer fra den 120 meter dype brønnen som landsbyen i Etiopia fikk fra Kirkens Nødhjelp i fjor. For 250 kr kan du hjelpe oss å gi et liv med vann slik at flere som Kila kan få en bedre fremtid.

Alternativ 2: I dag lever 1 av 9 mennesker i verden uten tilgang til rent vann. Mange steder fører dette til at barn som Kila ikke kan gå på skole, fordi de må hente vann eller blir syke. Rent vann forandrer liv. For 250 kr kan du gi et menneske tilgang til rent vann resten av livet.

10. Trykk «Neste» 

11. Velg standardbilde som dukker opp. Altså dette:

12. Trykk «Create» og vipps så er innsamlingen i gang!

2. Gode råd

Her kommer det noen tips og triks som du kan bruke for å optimalisere din menighets innsamlingsaksjon på Facebook.

  1. Del innsamlingsaksjonen med så mange venner som mulig. Jo flere man deler med, jo høyere spredning og synlighet får man.
  2. Inviter minst 100 venner til innsamlingsaksjonen. Dette er en generell anbefaling fra Facebook.
  3. Takk alle som har gitt en donasjon ved å legge igjen en hyggelig kommentar i innlegget deres på aksjonssiden. Det kan fort bli mange å takke, så det kan være lurt å holde det enkelt. Se eksempel under:

Dersom man ønsker å bruke kule emojis i teksten kan man enkelt klippe og lime fra denne siden: https://www.emojicopy.com/

4. Post jevnlige oppdateringer. Her kan man for eksempel takke alle som har donert, delt og invitert, og samtidig oppmuntre til flere delinger. Se eksempel under:

5. For å oppmuntre og holde engasjementet oppe blant de som har donert og har blitt invitert til innsamlingsaksjonen, anbefaler vi å poste regelmessige statusoppdateringer. Dette kan være i form av bilder og filmsnutter, men også oppfordrende tekster som for eksempel spiller på hvor mye man har igjen fra av å nå målet. Ole Martin i Kirkens Nødhjelp har brukt flere av disse metodene til å oppmuntre sitt publikum til å fortsette å dele og gi donasjoner. Ta gjerne en titt på hans innsamlingsaksjon for inspirasjon her

3. Hvordan redigere en aksjon

Hvis dere nærmer dere målet for innsamlingen eller allerede er i mål, kan dere gå inn på aksjonen og trykke på «Mer/More» og «Rediger/Edit» for å endre aksjonens mål, altså beløpet. Da kan dere vurdere om dere tror dere vil klare å samle inn det dobbelte eller om dere heller vil øke noen tusenlapper.

Fremgangsmåten over gjelder også dersom dere ønsker å forlenge perioden for innsamling. Trykk på «Mer» og deretter «Rediger». Trykk på datofeltet og velg ny dato.

Se veiledning under: