fbpx
Vennligst vent
Vennligst vent...

Materiell til nedlastning

Filmer

Her finner du filmer som kan brukes i konfirmantundervisningen, samt andre samlinger i menigheten under fastetiden.

TIPS! Bruk gjerne materiellet på tvers av målgruppene! Noe av det som ligger under overskriften «for barn» kan også passe til konfirmanter. På samme måte kan f.eks. filmen om Alefa (5 år) gjerne vises på seniortreff, eller i gudstjeneste for voksne.

Regnbuebønnfilmer

Vi har filmer som kan brukes i sammenheng med regnbuemateriellet. Disse finner du HER. Filmene kan deles på menighetens nettside, Facebook-side eller i andre SoMe-kanaler for å skape oppmerksomhet til fastetiden og Fasteaksjonen.

Årets filmer

Takk fra Dagfinn

Takk for innsatsen

Reklamefilm

Håp i en dråpe vann

Lykkeønskninger fra Dagfinn

Flom i Malawi

Forslag til deletekst til bruk i sosiale medier: Malawi er hardt rammet av sin andre flom på to måneder. Folk måtte binde fast barna sine i et tre i flere dager, slik at de ikke skulle bli tatt av vannmassene. Det forteller vår landdirektør i Malawi, Håvard Hovdhaugen. Han har akkurat besøkt flomområdene.

Vi er der for mennesker i nød og gir rent vann til dem som trenger det mest. Vipps til 2426 💜 #fasteaksjonen

Verdens vanndag

Forslag til deletekst for bruk i sosiale medier: Millioner av mennesker lever uten tilgang til vann. Enten det er på grunn av tørke, flom eller krig. Vi jobber med å gi vann til dem som trenger det mest – både i krisesituasjoner og langsiktig utviklingsarbeid.

Vil du bidra? Vipps til 2426 💜
#verdensvanndag

Video: Finn Church Aid/Antti Yrjonen/Kirkens Nødhjelp

Flyktning 2022

Helt i felt

Vi møter agronomen Takondwa Phanga (26) som bruker yrket sitt til å få bønder i Malawi ut av fattigdom ved å lære de om agronomi og avlinger.

Tiya

Vi møter Tiyankhulenji Richard (14) som drømte om utdanning og legestudier, men drømmen brast da familien hennes ikke lenger har råd til skolebøker, uniform eller eksamensavgift.

Alefa

Vi møter Alefa Thomson (5) som har oddsen mot seg i et av verdens fattigste land, men hun har fått en start som gir henne flere fordeler.

Håvard forteller fra Malawi

Håvard, Kirkens Nødhjelps landdirektør i Malawi, forteller fra årets fokusland for Fasteaksjonen 2022.

Håvard i Malawi (kort versjon)

Vegard Harm

Hvordan går det når Vegard må klare seg en dag uten vann?

Klimarettferdighet

Jonnas bøsseskole

Vær noe for andre

Tidligere filmer

Vannarbeid i Tanzania

Denne filmen viser vårt vannarbeid i Tanzania. Landsbyen har fått vann, men også muligheter. Filmen kan vises til menigheten, konfirmanter og i annen undervisningssammenheng

Brønnboring i Etiopia

I Bero, Minjar distrikt i Etiopia har de gått tre timer etter vann år ut og år inn. Etter omfattende geologiske undersøkelser og 2-3 mislykkede boreforsøk – skal det endelig lykkes? Hele historien finnes også i denne reportasjen.

Foto/film: Hilina Abebe, Kirkens Nødhjelp Etiopia